Centrale termice pe peleti

Centrala termica pe peleti Murala sau pentru Pardoseala?

Centrala termica pe pereti murala urmeaza sa fie montata pe perete, in cadrul unei locuintei sau a camerei pentru centrala. O centrala cu un tip de montaj mural, va ofera avantajul faptului ca nu ocupa foarte mult spatiu.

Pe de alta parte, daca veti alege o centrala termica pe peleti pentru pardoseala, veti avea ocazia de a beneficia de o eficienta mai mare. De cele mai multe ori, centralele pe peleti sunt montate pe pardoseala, datorita faptului ca au o greutate considerabila.

In aceste conditii, si exploatarea va fi una mai eficienta si va ofera posibilitatea de a obtine un randament mai bun.

Insa, centrala termica pe peleti montata pe pardoseala, poate ocupa mai mult spatiu decat centrala termica pe peleti murala. In functie de necesitatile pe care le aveti in acest sens, urmeaza sa cantariti lucrurile pentru a gasi cea mai buna centrala termica pe peleti.

Centrala termica pe peleti cu tiraj fortat sau cu tiraj natural

Tirajul reprezinta o caracteristica ce se defineste prin circulatia aerului si a gazelor de ardere dintr-o instalatie de incalzire. Aceasta miscare se datoreaza diferentei de presiune dintre cele doua sectoare ale cosului. Despre un tiraj corect, putem spune ca se efectueaza atunci cand se va evacua minimul de gaze calde, fara a se simti fum in incapere.

Pe de alta parte, despre tirajul natural, putem spune ca este cel determinat de sursa interna de caldura, si anume focul. Acesta creaza o diferenta de densitate intre gazele calde si aerul exterior. Gazele calde fiind mai usoare decat aerul se vor ridica, iar diferenta de temperatura si presiune la nivelul sursei de caldura vor determina curgerea corecta a gazelor.

In alta ordine de idei, despre tirajul fortat, putem spune ca se realizeaza atunci cand evacuarea fumului se face cu ajutorul unui ventilator extractor, special construit in acest scop. Acest ventilator se amplaseaza de cele mai multe ori in varful cosului de fum.

Tirajul natural este ideal pentru centralele termice pe peleti instalate in zonele in care fumul se evacueaza normal, fara a fi nevoie de fortare. Despre tirajul fortat, putem spune ca este ideal pentru evacuarea imediata a fumului, fara ca acesta sa mai reprezinta o problema pentru dumneavoastra.

Lasă un răspuns